Πρόκειται για τους 5 παχύτερους ανθρώπους στον κόσμο, τα κιλά των οποίων ξεκινάνε από τα 170 και φτάνουν μέχρι και τον μισό τόνο σχεδόν...


Φανταστείτε μισό τόνο. Άνθρωπος δηλαδή που ζυγίζει τουλάχιστον 500 κιλά. Όπως καταλαβαίνετε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν είναι τεράστια και όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν ούτε καν να κινηθούν και παραμένουν καθηλωμένοι. Γνωρίστε τους...

Ο Πώλ Μέισον. Ένας Άγγλος ηλικίας 50 ετών. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ζύγιζε 450 κιλά. Οι γιατροί του είπαν ότι δεν του απομένει χρόνος. Έπρεπε να κάνει κάτι. Ήταν καθηλωμένος στο κρεββάτι και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Σκεφτείτε το λίγο. 450 κιλά.!!!

Ο ίδιος έλεγε ότι χρειαζόταν περισσότερες από 25.000 θερμίδες τη μέρα. Τελικά οι γιατροί με τη μέθοδο του μπαι πας, στο στομάχι κατάφεραν να τον αδυνατίσουν. Το βάρος του έπεσε στα 254 κιλά.

Η Ντόνα Σίμπσον. Αμερικανίδα γεννημένη το 1967. Πριν από 4 χρόνια έσπασε το ρεκόρ Γκίνες της παχύτερης γυναίκας του κόσμου. Ζύγιζε 451 κιλά. Όπως είναι φυσικό και εκείνης η υγεία κρεμιόταν από μια κλωστή.



Σε 2 χρόνια, το 2010 κατάφερε να ρίξει βάρος και να φτάσει στα 270 κιλά. Πριν από λίγο καιρό η Ντόνα έμεινε έγκυος και οι γιατροί της συνέστησαν επιτακτικά να μειώσει και άλλο το βάρος της. Σήμερα αναθρέφει ένα υγιέστατο παιδάκι και η ίδια ζυγίζει μόνο... 170 κιλά.

Μάνουελ Ουρίμπε. Μεξικανός, διεκδικεί τον τίτλο του παχύτερου ανθρώπου του κόσμου. 597 κιλά. Καθηλωμένος στο κρεββάτι του από το 2001, οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Κάποια στιγμή τον έφεραν προ των ευθυνών του και του είπαν ότι η καρδιά του με δυσκολία αντέχει.

Του πρότειναν χειρουργική επέμβαση μα εκείνος αρνήθηκε. Προτίμησε τον δρόμο της δίαιτας. Τον Οκτώβριο του 2006 είχε φτάσει στα 360 κιλά. Τον Φεβρουάριο του 2009 βγήκε η φήμη ότι πέθανε. Τελικά εμφανίσθηκε σε ένα τηλεοπτικό σόου και η φήμη διαψεύστηκε. Στις αρχές του 2012 ζύγιζε ακριβώς 199 κιλά.



Ρομπερτ Ερλ Χιουτζ. Από τις ΗΠΑ. Χιουτζ, όνομα και πράγμα. Έζησε από το 1926 μέχρι το 1958 και όσο ζούσε κατείχε τον τίτλο του βαρύτερου ανθρώπου στον κόσμο. Όταν ήταν 6 ετών ζύγιζε 92 κιλά. Όταν ενηλικιώθηκε η περιφέρεια του -όταν τον είχαν μετρήσει -ήταν 3 μέτρα και 15 εκατοστά. Τα κιλά του άγγιζαν τα 492. Πέθανε 32 ετών από ιλαρά.

Κένεθ Μπρούμλευ. Διεκδικεί μια θέση στα βαρύτερα άτομα που έχουν καταγραφεί ποτέ. Πατέρας 4 παιδιών οι φίλοι του τον φωνάζουν “half tone dad” (πατέρα του μισού τόνου) και όχι άδικα αφού το βάρος του άγγιζε τα 470 κιλά. Κάποια στιγμή αποφάσισε να βοηθηθεί τόσο με δίαιτα όσο και χειρουργικά.

Όμως υπήρχε ένα πρόβλημα. Και δεν μπορούσε να μετακινηθεί και δεν χωρούσε να βγει από την πόρτα του σπιτιού για να πάει στο νοσοκομείο. Επιστρατεύτηκε η πυροσβεστική και γκρέμισε τον τοίχο του σπιτιού του για να περάσει. Έχει ξεκινήσει δίαιτα με μόλις 1200 θερμίδες τη μέρα και σε 40 μέρες έχασε 76 κιλά. Η δίαιτα συνεχίζεται...














ΣΑΡΩΤΙΚΟ
http://aetos-grevena.blogspot.gr/2013/04/5_11.html#.UWbDf6J7JnQ