Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Λαγάνα με μέλι






Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας λάδι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη
2 φακελλάκια μαγιά
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα νερό
σουσάμι και μέλι για το στόλισμα



Πως το κάνουμε:
Σε μιά λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και τη ρίχνουμε στο αλεύρι καθώς και το χυμό και τη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου.
Βάζουμε τη ζύμη μας στο ταψί του φούρνου ισιώνουμε λίγο με τα χέρια και χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Αφήνουμε λίγο ακόμα να φουσκώσει 15 λεπτά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι ναροδίσει καλά.
'Οταν βγάλουμε τη λαγάνα μας απο το φούρνο ρίχνουμε αμέσως το μέλι στα σημεία που έχουμε χαράξει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την έχω απο τη γιαγιά μου η οποία μας το έφτιαχνε για πρωινό.

Διαβάστε περισότερο: Λαγάνα με μέλι http://www.sintagespareas.gr/sintages/lagana-me-meli.html#ixzz2NXOYTvLj






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...