Καμιά φορά αποδεικνύεται πολύ απογοητευτικό όταν η επιστήμη αποτυγχάνει να βρει πειστικά επιχειρήματα για κάποια από τα παλιότερα μυστήρια που γνωρίζει ο άνθρωπος.



Ξέρουμε πως το Stonehenge, οι Πυραμίδες και τα αγάλματα στο Νησί του Πάσχα δεν χτίστηκαν από μία φυλή που εξαφανίστηκε ή κάποιους αρχαίους υπεράνθρωπους.

Οι περισσότεροι από εμάς επίσης αποδέχονται πως το θέαμα των UFO μπορεί να εξηγηθεί, και πως εάν ποτέ έρθουμε σε επαφή με κάποια εξωγήινα είδη, αυτό θα είναι κάποιο είδος μικροσκοπικού βακτηριδίου παρά κάποιος εξωγήινος δίσκος γεμάτος από μικρά πράσινα ανθρωπάκια που θέλουν να γνωρίσουν τους ηγέτες μας.

Ωστόσο κάποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει πως ο συνδυασμός επιστημονικής προόδου και κοινής λογικής (ή κυνισμού) μας έχει αποκρύψει κάτι εδώ, και πως είμαστε φτωχότεροι όταν χάνουμε τον ρομαντισμό αυτών των μύθων και θρύλων. Από την άλλη πλευρά είναι σίγουρα απολύτως φυσικό για την ανθρωπότητα να ψάχνει μόνιμα για απαντήσεις.

Μερικές φορές δεν έχει σημασία, εάν για παράδειγμα, ένα άτομο πιστεύει ή όχι στα φαντάσματα ή στις φωνές από τον κόσμο των πνευμάτων. Όμως σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν καλό να γνωρίζουμε την αλήθεια για τον κόσμο που ζούμε.

Αποκαλύπτουμε 10 παντοτινά παγκόσμια μυστήρια που η ανθρωπότητα δεν έχει λύσει ακόμα.
Εσείς έχετε έναν φύλακα άγγελο;



Από την εποχή του 1950 το προσωπικό του σταθμού Aldgate Tube στο Λονδίνο έχει καταχωρίσει πολλά μυστηριώδη περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου και ενός υπάλληλου συντήρησης που επέζησε μετά από ένα χτύπημα 22.000 volt από τις ράγες του τραίνου. Αμέσως νωρίτερα ένας συνάδελφός του είχε παρατηρήσει, όπως ο ίδιος το περιέγραψε, μία γκριζομαλλούσα φιγούρα, που χαμογελούσε και χάιδευε τα μαλλιά του άντρα που υπέστη το χτύπημα.

Ορειβάτες και εξερευνητές όπως εκείνοι της Ανταρκτικής, Sir Ernest Shackleton και Ann Bancroft, όπως και οι Peter Hillary (ο γιος του κατακτητή του Έβερεστ) έχουν επίσης αναφέρει μία καλοκάγαθη αλλά αθέατη παρουσία σε στιγμές κινδύνου, αποκαλώντας την ο Τρίτος Άνθρωπος. Ο Ron DiFrancesco, το τελευταίο άτομο που απόδρασε από τον Νότιο Πύργο την 11η Σεπτεμβρίου, επίσης θυμάται πως κάτι τον άρπαξε και τον οδήγησε μέσα από τον καπνό σε ασφαλές μέρος.
Ποιος ή τι είναι το Bigfoot;



Το 1912 ο φυσιογνώστης Baron Cuvier παραδέχθηκε πως υπήρχε «μικρή ελπίδα να ανακαλυφθεί ένα νέο είδος ενός μεγάλου τετράποδου» για να διαψευστεί άμεσα από την εμφάνιση του ταπίρου. Διακόσια χρόνια μετά, έχουμε πιθανώς ανακαλύψει όλα τα μεγάλα θηλαστικά, αν και αυτό δεν έχει μειώσει τις αναφορές εκείνων που έχουν δει το yeti, το Bigfoot και τα άλλα «ανθρωποειδή» τέρατα.

Υπάρχει πιθανότητα πως τα περισσότερα είναι «σεμνοπίθηκοι», ένα υπο-είδος πίθηκου που μπορεί άνετα να σταθεί όρθιο και να ζήσει σε χιονισμένα εδάφη σε υψόμετρο άνω των 4.000 μέτρων. Διαφορετικά, όλα τα αποκαλούμενα yeti «κατάλοιπα» που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα, έχουν αποκαλυφθεί μετά από πιο εντατική έρευνα να είναι κομμάτια αρκούδας ή αγριοκάτσικο.
Πόσο παλιά είναι η Σινδόνη του Τορίνο;



Φυλαγμένη στο βασιλικό παρεκκλήσι του Καθεδρικού του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Τορίνο, και το πλέον συναρπαστικό κατάλοιπο από το παρελθόν, η σινδόνη είναι ένα από τα πιο διερευνημένα ανθρώπινα τεχνουργήματα, αλλά και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα. Το πρόβλημα είναι πως είναι αυθεντικά παλιά, όμως όχι τόσο παλιά όσο νόμιζαν κάποιοι.

Μετά από έρευνα με άνθρακα 14 αποδείχθηκε πως η σινδόνη φτάνει πίσω στον 13ο ή 14ο αιώνα, αν και οι πιστοί εξακολουθούν να διαφωνούν με αυτή την κρίση. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πολύ έξυπνα μένει εκτός διαλόγου, με τους πιο πρόσφατους αξιωματούχους να αρνούνται να παραδεχτούν πως είναι ψεύτικο, μιας και οι παλιότεροι πάπες αρνήθηκαν να υποδείξουν πως ήταν το αυθεντικό σάβανο του Ιησού Χριστού.
Πως μεταναστεύουν τα πουλιά;



Το είδος πουλιού με την ραβδόμορφη ουρά, ονόματι λιμόζη, συνήθως μεταναστεύει γύρω στα 7.000 μίλια από την Αλάσκα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, ενώ ένα Arctic Tern (χιονογλάρονο) έχει καταγραφεί πως έχει καλύψει απόσταση 14.000 μιλίων από την Βρετανία στην Αυστραλία. Πως το καταφέρνουν αυτό παραμένει ένα μυστήριο, ωστόσο οι αποδείξεις υποδεικνύουν πως ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε όταν χρησιμοποιούμε τη φράση «κοκορόμυαλος» ως προσβολή.

Το μαγνητικό πεδίο της Γης πιθανόν να μας προσφέρει μία ιδέα, αν και κανένα αισθητήριο όργανο δεν έχει ανακαλυφθεί για να εντοπίσει την δύναμη της έλξης της. Σήμερα οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έχουν προτείνει πως ίσως οι φωτοευαίσθητοι νευρώνες των πουλιών στον αμφιβληστροειδή χιτώνα επηρεάζονται ανάλογα με την κατεύθυνση του μαγνητικού πεδίου.
Τι πραγματικά συνέβη στον συνταγματάρχη Fawcett;



Ο εξερευνητής Percy Harrison Fawcett εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος το 1925 ενώ βρισκόταν στην τεράστια περιοχή Mato Grosso (φωτο) στην Βραζιλία. Αν και ήταν ένας τζέντλεμαν εξερευνητής της παλιάς σχολής, η αποστολή του συνταγματάρχη ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και αν και ήταν ο αρχηγός της, ήταν ένας έμπειρος εξερευνητής που φρόντισε να επιλέξει ο ίδιος την ομάδα του και να οργανώσει τις προμήθειες. Κατά πάσα πιθανότητα σκοτώθηκε από Ινδιάνους, στην περιοχή Upper Xingu, ένας νοτιοανατολικός παραπόταμος, που ήταν γνωστός για την «στέγη» που χάριζε σε αμέτρητες φυλές που δεν καλόβλεπαν τους επισκέπτες. Μετά από δύο χρόνια βρέθηκε σε φυλή Ινδιάνων μία επιγραφή με το όνομα του, ενώ έξι χρόνια αργότερα ανακαλύφθηκε σ’ ένα στρατώνα η πυξίδα του.
Μπορούν τα ζώα να προβλέψουν τους σεισμούς;



Επαγγελματίες και ερασιτέχνες έχουν όλοι τους αναφέρει την ασυνήθιστη ικανότητα των ζώων να προβλέπουν τις φυσικές καταστροφές και να το σκάνε από σεισμούς και τσουνάμι. Στο θέρετρο, Cervinia στην Ελβετία, έχουν ακόμα και μνημείο σ’ ένα σκύλο ονόματι Bleck που προειδοποιούσε τους σκιέρ για τις επερχόμενες χιονοστιβάδες, γαβγίζοντας τους ώστε να μην δοκιμάσουν τις πίστες. Το 1939 πολλοί σκύλοι του Αγίου Βερνάρδου αρνήθηκαν να κάνουν τις συνηθισμένες βόλτες τους, μία ώρα πριν ακόμα μία Αλπική χιονοστιβάδα καλύψει το χώρο που λίγο αργότερα θα περπατούσαν. Τον Μάρτιο του 2010, το BBC ανάφερε μια επιστημονική απόδειξη που ανέφερε πως ένας μεγάλος αριθμός φρύνων εγκατέλειψε την περιοχή της L’ Aquila τρεις ημέρες πριν ένας σεισμός την χτυπήσει στις 6 Απριλίου του 2009.
Ποιος πραγματικά ανακάλυψε την Αμερική;



Δεν ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος, που στην πραγματικότητα πίστευε πως ήταν κάπου στην Ασία όταν έφτασε στην Αμερική. Δεν ήταν οι Αιγύπτιοι, αν και το 1970 ο Νορβηγός εξερευνητής Thor Heyerdahl απέδειξε πως διέθεταν την τεχνολογία για να διασχίσουν με επιτυχία τον Ατλαντικό με ένα καράβι φτιαγμένο από πάπυρο. Και σίγουρα δεν ήταν μία από τις «Χαμένες Φυλές του Ισραήλ», σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει το Βιβλίο των Μορμόνων.

Στην πραγματικότητα η Αμερική κατοικούνταν ήδη από το 10.000 π.Χ. και έτσι δεν υπήρχε καμία ανάγκη να ανακαλυφθεί. Κατά πάσα πιθανότητα οι πρώτοι κάτοικοι διέσχισαν τον πάγο από την Σιβηρία, και κατέβηκαν προς τα κάτω όλη την δυτική ακτή για να καταλάβουν ολόκληρη την Βόρεια, την Κεντρική και την Νότια Αμερική. Σύντομα έγιναν οι αυτόχθονες Αμερικανοί, ενώ πιο Νότια, είχαμε την εμφάνιση των Maya, Nasca και Inca.
Τι απέγινε το Άγιο Δισκοπότηρο;



Στοιχείο που έπαιξε ζωτικό ρόλο σε πολλά ρομάντζα του μεσαίωνα και πολύ περισσότερο σε ιστορίες συνωμοσίας, το δισκοπότηρο είναι ένα σκεύος, πιάτο ή ποτήρι που λέγεται πως έχει μαγικές δυνάμεις. Υποτίθεται πως το χρησιμοποίησε ο Χριστός στον Μυστικό Δείπνο και αργότερα ο Ιωσήφ της Αριμαθαίας για να μαζέψει το αίμα Του μετά την Σταύρωση.

Δυστυχώς για τους απανταχού υποστηρικτές της ιστορίας, οι αποδείξεις πως υπάρχει το Δισκοπότηρο είναι το λιγότερο ελάχιστες. Για αρχή πρέπει να αναφέρουμε πως μέχρι τον 12ο αιώνα δεν αναφέρεται πουθενά, ενώ ακόμα και τότε αυτό έγινε από έναν Chretien de Troyes, έναν ποιητή και τροβαδούρο και όχι από κάποιον αυθεντικό μελετητή της Βίβλου ή έναν ιστορικό.
Το τέρας του Λόχ Νες – Πραγματικότητα ή φαντασία;



Ένα είδος δεινοσαύρου που επέζησε ή απλώς ένα μείγμα φάρσας και ευσεβούς πόθου; Η Nessie αποτελεί ένα μυστήριο τόσο στο Σκοτσέζικο Τουριστικό Συνέδριο όσο και στους υπόλοιπους από εμάς. Η Σκοτσέζικη τουριστική βιομηχανίας προφανώς προτιμά να μην «σκαλίζει» εις βάθος το θέμα, για το φόβο να μην σκοτώσει το τέρας που γεννά τα χρυσά «αυγά» τους. Αυτό που ο φυσιολάτρης Peter Scott υποστηρίζει πως ανακάλυψε το 1975 με το όνομα Nessiteras rhombopteryx αποδείχθηκε πως ήταν ο αναγραμματισμός του ‘Τεράστια φάρσα από τον Sir Peter S’. Από τότε η απουσία κάθε φυσικού ίχνους και το γεγονός πως το σόναρ έχει σκανάρει κάθε εκατοστό της λίμνης, σημαίνει πως η επιστημονική κοινότητα έχει απορρίψει το θέμα παντελώς.
Ποιος ήταν ο Kasper Haouser;



O Kaspar Hauser (1812-33) ήταν ένας Γερμανός νέος που έφτασε στην Νυρεμβέργη το 1828 υποστηρίζοντας πως είχε περάσει την παιδική του ηλικία στην απομόνωση και επιδείκνυε επαρκή αφέλεια και άγνοια για να πείσει όλους όσους συναντούσε. Πέντε χρόνια αργότερα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν ξένο που αναγνωρίστηκε απλά ως «MLO». Η Ευρώπη λάτρεψε την ιστορία του, αν και σήμερα μοιάζει πως κάποιος απλά προσπάθησε να κερδίσει τα δεκαπέντε λεπτά της διασημότητας που δικαιούνταν. Ακόμα και ο βίαιος θάνατός του έμοιαζε με αυτοκτονία -τρεις γιατροί εξέτασαν το πτώμα του και οι δύο συμφώνησαν με αυτή την εκδοχή- έτσι ο Hauser ίσως να ήταν απλά ένας πανούργος απατεώνας που δίψαγε για δημοσιότητα.

Πηγή: msn.com

Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/01/ta-megalytera-aneksixniasta-mystiria/#ixzz1yKulbTUw