Οι «φίλοι» και «σύμμαχοί» Δυτικοί θέλουν να εξαφανίσουν από παντού τους Έλληνες, με την κυβέρνηση να τους δίνει το πάτημα που χρειάζονται για να το κάνουν.

Έτσι, το ΝΑΤΟ θέλει να διώξει τα ελληνικά πολεμικά πλοία από το Αιγαίο οι Ευρωπαίοι να διώξουν την χώρα από την Σέγκεν, βάζοντας και στις δύο περιπτώσεις μέσα την Τουρκία.
Οι Έλληνες αντιμετωπίζονται πλέον σαν πολίτες Β' κατηγορίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς υποχρεώνονται σε ελέγχους διαβατηρίων εντός ζώνης Σένγκεν.

Την ίδια ώρα η Κομισιόν εισηγείται την κατάργηση της ταξιδιωτικής βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε. Κατ' αυτό τον τρόπο τα σύνορα της Ευρώπης επί της ουσίας ανοίγουν στην Τουρκία -και μάλιστα εσπευσμένα- και κλείνουν στην Ελλάδα.

Η χώρα μας υποβιβάζεται ουσιαστικά και συμβολικά, εφόσον απομονώνεται και περιθωριοποιείται, κάτι που, ασχέτως της επίσημης ευρωπαϊκής πολιτικής, αποτυπώνεται στην πράξη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», «η αντίστροφη πορεία που ακολουθούν Ελλάδα και Τουρκία σηματοδοτείται από κάποιες διαδικασίες που εξελίσσονται παράλληλα και ταυτόχρονα: Αφ' ενός οι Έλληνες που ταξιδεύουν από το Παρίσι είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν στην ουρά των αεροδρομίων για να επιδείξουν στον έλεγχο τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Αφ' ετέρου, η Κομισιόν κάνει το πρώτο βήμα προς την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους, κάτι που θα αποφασιστεί τον Ιούνιο.

Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Γαλλία, Θωμαΐς Παπαϊωάννου, πυροδότησε τεράστια συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταθέτοντας την προσωπική της, άμεση εμπειρία για το πώς οι Έλληνες αντιμετωπίζονται πλέον σαν να μην είναι πολίτες της Ε.Ε. που απολαμβάνουν τα προνόμια της ελεύθερης μετακίνησης εντός της ζώνης Σένγκεν.

Συγκεκριμένα, με μια σειρά από αναρτήσεις στο twitter, η δημοσιογράφος πιστοποίησε ότι τουλάχιστον όσοι ταξίδευαν με τη δική της αεροπορική πτήση από Αθήνα για Παρίσι πέρασαν έλεγχο διαβατηρίων».
Τα σχετικά tweets της Θωμαΐδος Παπαϊωάννου, αφού αναζήτησε εξηγήσεις από τους υπευθύνους, έχουν ως εξής:

«Οι γαλλικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι πτήση από Αθήνα πέρασε έλεγχο εκτός Schengen, αλλά δεν είναι μόνιμο μέτρο' και 'ούτε εναντίον' της Ελλάδας». «Η πτήση από Αθήνα πέρασε έλεγχο εκτός Schengen μέσα στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει από τον Νοέμβριο 2015». «Δεν γνωρίζουν γιατί το πλήρωμα ανακοίνωσε στους επιβάτες ότι οι πτήσεις από Ελλάδα θα είναι μόνιμα εκτός Schengen από τις 23/4».

Τομέας ενημέρωσης prisonlanet.gr



http://www.prisonplanet.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/121556-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1,-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82