Μετά από 2,5 - 3 έτη, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να έχει αποκτήσει μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία με ταυτόχρονη μείωση της ανεργίας


Υπάρχει τρόπος για να αναπτυχθεί ταχύτατα η ελληνική οικονομία, υποστηρίζει ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (Βank of England), Meryvn King.

Yπενθυμίζεται εδώ ότι ο Meryvn King διετέλεσε επικεφαλής της ΒΟΕ για 10 ολόκληρα χρόνια, από το 2003 έως και το 2013.


Τι προτείνει;

Την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα βιώσει ακραίες και δύσκολες καταστάσεις βραχυπρόθεσμα.

Αλλά μετά από 2,5 - 3 έτη, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να έχει αποκτήσει μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία με ταυτόχρονη μείωση της ανεργίας.


Ο King παρουσίασε τέσσερις πιθανές λύσεις, η εφαρμογή των οποίων, είτε μεμονωμένα, είτε σωρευτικά, θα μπορέσει να δώσει τέλος στα προβλήματα της Ευρωζώνης:

- Ορισμένες από τις χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να συνεχίσουν σε τροχιά υψηλής ανεργίας, μέχρι να μειωθούν επαρκώς μισθοί και τιμές, ώστε να ανακτηθεί η χαμένη ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους.

Αυτή είναι μια επώδυνη λύση.

- Να αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσης του πληθωρισμού στη Γερμανία, ακόμη και στο 5% για τα επόμενα πέντε χρόνια, με ταυτόχρονη συγκράτηση μισθών και τιμών στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, ώστε να περιοριστεί το χάσμα σε όρους ανταγωνιστικότητας.

- Να συνεχιστεί η παροχή κεφαλαίων προς τις πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης.

Πρόκειται για μια δύσκολη λύση, αφού δεν μπορούν να διασφαλιστούν ούτε οι όροι που θα θέσουν οι δανειστές προς τους δανειζόμενους, αλλά ούτε και η συμμόρφωση των δανειζόμενων προς τους όρους των δανειστών.

- Να υλοποιηθεί μια μερική ή ακόμη και πλήρης διάσπαση της Ευρωζώνης.


Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/05/bank-of-england-3.html#ixzz3YxfPeTCP



http://kialokialo.blogspot.gr/2015/05/bank-of-england-3.html