Η φρικτή πράξη της ευθανασίας προωθείται στο Βέλγιο ως ένας «όμορφος» και «θετικός» τρόπος να πεθάνει κάποιος από τα «φιλελεύθερα» μέσα ενημέρωσης…
Σε πολύ γνωστό ειδησεογραφικό site της χώρας, η δημοσιογράφος Marleen Finoulst αναφέρει ότι «οι επιθυμίες του ασθενούς θα πρέπει να γίνονται σεβαστές».

Οι δηλώσεις της δημοσιογράφου, και η τοποθέτηση της στο θέμα της ευθανασίας, προκαλούν θυμό, θλίψη και αποτροπιασμό.

“Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο.. Εάν κάποιος επιθυμεί πραγματικά να πεθάνει, θα πρέπει να τολμήσουμε να τον βοηθήσουμε.. Είναι μία καλύτερη πράξη από το να αφήνουμε μοναχικούς ανθρώπους να αυτοκτονούν (η δολοφονία είναι βοήθεια;;) {..}– έως ότου στη συνέχεια οι σωροί τους βρεθούν από συντετριμμένους και σοκαρισμένους συγγενείς..»

“Η ομορφιά της ευθανασίας είναι ότι μπορείς να πεις το τελευταίο αντίο και να βιώσεις έναν αξιοπρεπή θάνατο με την παρουσία των αγαπημένων σου ανθρώπων, της οικογένειάς σου, ή/και τους φίλους σου που πολύ συχνά έχουν σταθεί αρκετά χρόνια στο πλευρό σου τις ώρες που υπέφερες. Η εμπειρία δείχνει ότι πολύ συχνά η ευθανασία αποτελεί ένα πολύ γαλήνιο αποχαιρετιστήριο»
Read more: http://www.oparlapipas.com/2013/04/blog-post_2379.html#ixzz2PlTessmz