Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Παγωμένο τσιζκεικ φράουλας με cookies σοκολάτας


ΠεριγραφήΤο καλύτερο τζισκεικ φράουλας που έχω δοκιμάσει! Η βάση του..μπισκοτα σοκολατενια cookies.. η κρέμα του θεική ροζ.. και απο πάνω κομμάτια φράουλας με φλούδα σοκολάτας! Και όλα αυτά παγωμένααα!!!! Τη συνταγή την είδα προχθές στο πρωινό το σταρ.. Η ανυπόμονη γειτόνισσα και καλή μου φίλη έτρεξε στο μαρκετ, πήρε τα υλικά και εκανε το γλυκό! Το δοκίμασα και είπα να το μοιραστώ μαζι σας γιατί είμαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσετε θα σας ξετρελάνει! Άλλωστε, ποιος δεν αγαπάει το συνδυασμό φράουλας-σοκολάτας?


Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ. cookies σοκολάτας
70 γρ. βιτάμ λιωμένο
15 γρ. ζελατίνη σε πούδρα
4 κ.σ. κρύο νερο (για τη ζελατίνη)
150 ml κρέμα γάλακτος σε σαντυγί
1/2 κιλό πολτό φράουλας
300 γρ. φράουλες για διακόσμηση
150 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί κρέμα
125 γρ. κουβερτούρα



Πως το κάνουμε:
Σε μούλτι δουλεύω τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα.
Ενώνω την πούδρα μπισκότου με το λιωμένο βιτάμ και ανακατευώ καλα έως να αποκτήσουν ομοιογενοποιημέον μίγμα.
Σρώνω το μίγμα - βιτάμ μπισκότο - σε μια φόρμα δαχτυλίδι διαμέτρου 25εκ. Το βάζω ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάω κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντυγί.
Αναμιγνύω το τυρί κρέμα με τον πολτό φράουλας και ανακατεύω με τη σπάτουλα.
Διαλύω τη ζελατίνη σε 4 κ.σ. νερό.
Προσθέτω στο μίγμα με τον πολτό φράουλας τη ζελατίνη και τη σαντυγί.
Ανακατεύω καλά πολύ με σπάτουλα για να μην έχει σβώλους.
Στρώνω το μίγμα φράουλας πάνω από τη βάση με το μπισκότο και παγώνω ψυγείο για 4 ώρες.
Ξεφορμάρω και το στολίζω με φρέσκιες φράουλες. φλούδες κουβερτούρας και αν θέλω πασπαλίζω με άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται και σε ποτηρι (δεν βάζουμε όμως ζελατίνη τότε). Τώρα είναι και η εποχή της φράουλας.. ευκαιρία να κάνουμε το γλυκό! θα το λατρέψετε!

Διαβάστε περισότερο: Παγωμένο τσιζκεικ φράουλας με cookies σοκολάτας http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagomeno-tsizkeik-fraoulas-me-cookies-sokolatas.html#ixzz2NXOIj3So






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...