Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Irish Coffee



Βαθμός Δυσκολίας: Δύσκολο

Ιρλανδικά λέγεται Caife Gaelach. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, το κοκτέηλ σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο Shannon της Ιρλανδίας, για να βοηθήσει τους επιβάτες που ξεπάγιαζαν από το κρύο περιμένοντας την 18ωρη πτήση για Ηνωμένες Πολιτείες την δεκαετία του ’40.

Συστατικά:
1 1/2 μεζούρα ουίσκι
• 1 κουτάλι του σούπας μαύρη ζάχαρη
• 6 μεζούρες ζεστός καφές (μαύρος)
• Καλά χτυπημένη κρέμα (αφρόκρεμα)

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε καφέ μέσα σε ένα φλυτζάνι ή ποτήρι και κατόπινι το ουίσκι. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη στο ουίσκι, μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Η ζάχαρη είναι απαραίτητη για να «σταθεί» στην επιφάνεια η κρέμα. Ολη η τέχνη βρίσκεται στην «τοποθέτηση» της κρέμας. Την βάζουμε στην πλάτη ενός κουταλιού και την ακουμπάμε στην επιφάνεια του καφέ, βυθίζοντάς το ελάχιστα, ώστε να αποκολληθεί και να επιπλέει στην επιφάνεια χωρίς να ανακατευτεί με το υπόλοιπο υγρό.

http://giatinplakablog.blogspot.gr/2011/10/6-cocktails.html







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...