Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Bloody Mary



Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο

Εξαιρετικά δημοφιλές αν και κάπως χρονοβόρο για τους bartenders, γιατί πρέπει να ανακατέψουν ένα πλήθος από αρωματικά συστατικά – γι αυτό και σε κοιτούν στραβά όταν παραγγέλνεις. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, έλκει την καταγωγή του από το Παρίσι και το περίφημο Harry’s Bar τη δεκαετία του ‘20. Μέχρι τότε, υπήρχε μια παραλλαγή του που ονομαζόταν red snapper.
Για να το κάνεις μερακλίδικα μόνος σου, χρησιμοποίησε όσο μπορείς περισσότερα από τα παρακάτω συστατικά:

Συστατικά:
2 παγάκια
Βότκα, διπλή μεζούρα
½ λεμόνι, μόνο χυμός
6 σταγόνες σάλτσα Worcestershire
3 σταγόνες σάλτσα Tabasco
150ml τοματοχυμός ή V8
μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση:
Βάλε τον πάγο σε ένα ψηλό ποτήρι και πρόσθεσε βότκα. Πρόσθεσε χυμό λεμονιού, σάλτσα Worcestershire, σάλτσα Tabasco και τον τοματοχυμό. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και σέρβιρέ το αμέσως.

Παραλλαγές: Ρίξε λίγο ζάχαρη (κόβει την «ντοματίλα» από τα οξέα της ντομάτας)
http://giatinplakablog.blogspot.gr/2011/10/6-cocktails.html




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...