Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Ομελέτα με κιμά




Κάθε φορά που φτιάχνω μακαρόνια με κιμά, φροντίζω να μου περισσεύει κιμάς για να κάνω τις αγαπημένες ομελέτες των γιων μου, γεμισμένες με κιμά.
Είναι πολύ χορταστικές, πολύ νόστιμες, κι έτσι δεν πονοκεφαλιάζω για το φαγάκι της επόμενης μέρας, αφού με μια τέτοια ομελέτα, μια τηγανιά πατάτες και μια πλούσια σαλάτα έχω λύσει το πρόβλημα.

Πάμε να σας πω πως τις φτιάχνω.

Για κάθε ομελέτα χρειαζόμαστε:
2 αυγά
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή ρεγκάτο
2 κουταλιές κιμά μαγειρεμένο όπως εδώ ή σύμφωνα με την συνταγή σας)
λίγο πιπεράκι
λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνι
Στην πράξη:
Χτυπάμε σε βαθύ πιάτο ή σε μπολ πολύ καλά τα δύο αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη, ώστε να διαλυθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το αλεύρι στα αυγά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και το πιπεράκι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε λίγο βούτυρο ή λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα των αυγών.
Στο κέντρο και κατά μήκος, απλώνουμε δύο κουταλιές κιμά, φροντίζοντας να μην υπάρχουν υγρά.
Περιμένουμε λίγο να ψηθεί από την κάτω πλευρά και ανασηκώνοντας με σπάτουλα τα πλαϊνά, σκεπάζουμε την γέμιση του κιμά.
Προσεκτικά με την σπάτουλα γυρίζουμε την διπλωμένη ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Εύκολη δεν είναι?
Καλή επιτυχία!
http://syntageskardias.blogspot.gr/2011/03/blog-post_29.html







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...