Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Πως ξεπικρίζουμε τις μελιτζανες





Για να ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες, τις κόβουμε στο μέγεθος, που θέλουμε, τις αλατίζουμε ή τις βάζουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε μισή ως μία ώρα. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις στίβουμε.

Αν πρόκειται οι μελιτζάνες να χρησιμοποιηθούν για παρασκευή πίτας τότε:

1. Κόβουμε κάθε μελιτζάνα σε 2 ή 4 κομμάτια.

2. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες ή τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για μισή ως μία ώρα και κατόπιν τις ξεπλένουμε.

3. Τρίβουμε τις μελιτζάνες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη ή τις κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους.

http://www.sintagesmamas.com/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%82







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...