Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Ελάφι κοκκινιστό









Υλικά:


1 ½ κιλό σπάλα από ελάφι κομμένο σε μερίδες
2 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
6 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
4-5 κρεμμύδια
4 πιπεριές Φλωρίνης
Ερυθρό ξηρό κρασί
6-7 σκελίδες σκόρδο
4-5 καρότα
Φρέσκα μανιτάρια
Μπαχάρι σπυρί
Πιπέρι μαύρο
Πιπέρι μαύρο σπυρί
Λίγο κύμινο
Αλάτι
2-3 φύλλα δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αναμειγνύουμε την τριμμένη ντομάτα με τον ντοματοπελτέ. Κόβουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι και το τριμμένο μαυροπίπερο. Προσθέτουμε μαζί με το κρέας σε ένα βαθύ σκεύος και περιχύνουμε με το κρασί, τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.
2. Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα καθώς και τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Κρατάμε το
3. Σοτάρουμε σε λάδι το κρέας και το τοποθετούμε σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί που έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα με τον ντοματοπολτέ. Βράζουμε για 10- 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
4. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα λαχανικών. Προσθέτουμε αλάτι και τριμμένο μαυροπίπερο. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 200- 220οC σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 3 ώρες.

http://matzadoura.pblogs.gr/2008/01/syntages-me-kynhgia.html







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...