Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Κάστανα μαρόν γκλασέ

Ο τρόπος που φτιάχνεται είναι παρόμοιος με τα γλυκά του κουταλιού.

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό κάστανα μεγάλα και καλά

1 κιλό ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμόνι


Πως το κάνουμε:
Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα και τα βράζουμε σε νερό, όχι εντελώς, για να βγάλουμε και την εσωτερική φλούδα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με τα 4 φλυτζάνια νερό να βράσουν και να γίνουν σιρόπι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το σιρόπι και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα τα οποία αφήνουμε για μια νύχτα.
Την άλλη μέρα τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε πάλι για 5 ώρες να κρυώνουν.
Μετά τις 5 ώρες τα ξαναβράζουμε άλλα 3 λεπτά και πάλι τα αφήνουμε 5 ώρες.
Τότε βγάζουμε από το σιρόπι τα κάστανα και ρίχνουμε το λεμόνι. Βάζουμε το σιρόπι να δέσει μόνο του μαζί με το λεμόνι. Όπως είναι ρίχνουμε τα κάστανα πάλι μέσα.
Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 ώρες και βγάζουμε τα κάστανα προσεκτικά να μη σπάσουν σε πιάτο. Όταν αυτά στεγνώσουν τα τυλίγουμε ένα ένα σε αλουμινόχαρτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή δεν είναι δική μου. Μοιάζει με τα γλυκά του κουταλιού, αλλά σερβίρεται πολύ εύκολα αφού είναι γλυκάκι σε αλουμινόχαρτο και έχει πολύ ωραία γεύση. Την έχω στις συνταγές μου πολλά χρόνια κι έτσι δεν ξέρω την προέλευσή της.

Διαβάστε περισότερο: Κάστανα μαρόν γκλασέ http://www.sintagespareas.gr/sintages/kastana-maron-gklase.html#ixzz2Bk1Q0Mrx






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...