Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Φωλιές πατάτας

Αυτές τις φωλιές τις είχαμε δοκιμάσει πριν δυο χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, σε γνωστό εστιατόριο.
Η πρώτη απόπειρα να φτιαχτούν δεν μπορώ να πω ότι ήταν και τόσο καλή.
Πρόσφατα κάπου διάβασα μικρά μυστικά μαγειρικής και μέσα σε αυτά ήταν και μια πρόταση πως να κάνεις τις ψιλές πατάτες να μην κολλούν.


Μιας και υπήρχε και επιθυμία να φτιάξω τις φωλιές σήμερα έγινε το πρώτο πείραμα.
Τι κάνουμε;;
Καθαρίζουμε τις πατάτες, προτιμάμε μεγάλες πατάτες.
Τις σκουπίζουμε καλά με μια πετσέτα και τις κόβουμε σε πολύ ψιλό μαντολίνο σαν αυτό της φωτογραφίας.



Το μυστικό είναι στη συνέχεια. Πρέπει να στεγνώσουμε τα κομματάκια της πατάτας πολύ καλά.
Τα βάζουμε πάνω σε μια πετσέτα και τα "σκουπίζουμε" καλά.Κατόπιν με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας φτιάχνουμε μικρές φωλιές και τις βυθίζουμε σε λάδι που έχει ζεσταθεί (όχι να καπνίζει).

Ενημέρωση.
Κι επειδή οι καλοί φίλοι είναι εδώ να επισημαίνουν κάτι που έπρεπε να γράψω επανήλθα.
Βυθίζουμε την κουτάλα στο λάδι και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού αδειάζουμε τη φωλιά σιγά σιγά μέσα στο λάδι. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μικρή κατσαρόλα με αρκετό λάδι.
Επειδή δεν είχα βοηθό δεν υπάρχει φωτογραφία, ο sous chef απουσίαζε!!χαχαχα
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και αφήνουμε πάνω σε χαρτοπετσέτα στραγγίσουν τα περιττά λάδια και τις αλατίζουμε με χοντροκομμένο αλάτι.


Μπορούμε να βάλουμε από πάνω ένα τηγανιτό αυγό ή κάποια σάλτσα πικάντικη.
Εμείς τις συνοδεύσαμε με μια σάλτσα Rogan Josh Curry του Jamie Oliverπου είχε περισσέψει από άλλη μέρα.
Αυτές οι τρεις έγιναν με μια μεγάλη πατάτα.
Δοκιμάστε τις!!!
http://asproylas.blogspot.gr/







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...