Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι
2/3 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό

Για το σερβίρισμα:
Μαρμελάδα, σιρόπι ή μέλι κατά προτίμηση






Τι θα κάνεις με το ρύζι που περίσσεψε από χθες? Τηγανίτες ρυζιού για πρωινό! Εντάξει θέλεις και μερικά άλλα υλικά…

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τον κρόκο του αυγού από το ασπράδι και τον ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μίξερ. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού σε ένα πιάτο (με το πιρούνι αν δεν έχουμε το κατάλληλο εργαλείο) μέχρι να ασπρίσει. Δε χρειάζεται να το παιδέψουμε και πολύ.
Αδειάζουμε το μείγμα στο πιάτο με το ασπράδι.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι με μέτρια φωτιά.
Με μια κουτάλα βάζουμε μια καλή ποσότητα από το υλικό μας, αρκετή για να απλωθεί σε όλο το τηγάνι. Αφήνουμε την τηγανίτα μέχρι να πάρει χρώμα (2-3 λεπτά) και μετά τη γυρίζουμε ανάποδα να ψηθεί και από την άλλη (άλλα 2-3 λεπά). Αν τη θέλουμε ξεροψημένη την αφήνουμε 1-2 λεπτά παραπάνω.
Τη βάζουμε σε ένα πιάτο πάνω σε λίγο χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι, βάζουμε λίγο λάδι ακόμα στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Τις σερβίρουμε πριν κρυώσουν με μαρμελάδα, σιρόπι ή μέλι.

Σχόλια του… chef

Το γύρισμα των τηγανίτων ανάποδα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Βασικά είναι πολύ πιο δεμένες από μια ομελέτα και έτσι μπορείς να τις πιάσεις απλά με μια σπάτουλα και να τις γυρίσεις ανάποδα. Αν δεν τις έκανες τεράστιες εννοώ… Με τα υλικά αυτά εγώ έβγαλα 5 τηγανίτες βάζοντας σε κάθε μια 4 γεμάτες κουταλιές από το υλικό (δεν είχα μεγάλη κουτάλα).