Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Πατατοσαλάτα




Υλικά (6-8 μερίδες)
1 κιλό πατάτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2-3 κλωναράκια μαϊντανό
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι, άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε. Τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα που βράζει με μπόλικο αλατισμένο νερό.
Οταν τρυπιούνται εύκολα με το πηρούνι, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τις βάζετε σε ένα μπωλ και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, το μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα.
Ανακατεύετε τα υλικά και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα και ανακατεύετε ελαφρά πριν να σερβίρετε.

Παραλλαγή: Μπορείτε να προσθέσετε σφτιχτά αυγά κομμένα στα 4 ή 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένοο σε κύβους. Επίσης, αντί για μαγιονέζα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας μουστάρδα.

http://greekcook.gr/syntages/patatosalata




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...