Υλικά
2 φέτες κοτόπουλο φιλέτο
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
1/3 ενός πακέτου τυριού philadelphia light (70 gr)
4 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές λάδι
Αλάτι
Πιπέρι


Αυτή η συνταγή ήταν μια έμπνευση της στιγμής σε μια προσπάθεια να ξεγελάσω την πείνα μου με τα λίγα υλικά που είχα διαθέσιμα. Πέτυχε καλύτερα από ότι περίμενα.

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
Καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε. Στην αρχή τα αφήνουμε μισό λεπτό από κάθε πλευρά για να ασπρίσουν και μετά άλλα 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αν είναι χοντρά.
Βγάζουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα ελέγχουμε για να σιγουρευτούμε οτι έχουν ψηθεί μέχρι μέσα. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στο πιάτο σκεπασμένα για να μείνουν μαλακά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Στο τηγάνι μας, χωρίς να αδειάσουμε το λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια αφού πρώτα στραγγίσουμε το νερό τους και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να σταματήσουν να τσιρίζουν.
Προσθέτουμε το philadelphia, το γάλα και αρκετό πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά να δέσει για 5 λεπτά. Αν είναι πολύ νερουλή την αφήνουμε λίγο παραπάνω.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο περιχυμένο με τη σάλτσα.

http://www.sintagesgiaantres.gr/syntages/kotopoulo-fileto-me-saltsa-manitaria