Τι χρειαζόμαστε:

φλούδες από 4 λεμόνια
750 ml βότκα
150 γρ. ζάχαρη

Υλικά για το σιρόπι:
150 γρ. νερό
170 γρ. ζάχαρη

1 μεγάλο μπουκάλι


Πως το κάνουμε:

Πλένουμε τα λεμόνια πολύ καλά.
Αφαιρούμε τις φλούδες, τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε τη βότκα.
Κλείνουμε ερμητικά σε ένα βάζο και το αφήνουμε για 4 μέρες.
Σουρώνουμε με ένα τουλπάνι και προσθέτουμε το σιρόπι. Διατηρείται σε μπουκάλι.

Για το σιρόπι:
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά.
Όταν αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Και αφού κρυώσει προσθέτουμε στο limonello.

Λίγα μυστικά ακόμα


Είναι μια καταπληκτική συνταγή του Παρλιάρου!

Διαβάστε περισότερο: Limonello το τέλειο http://www.sintagespareas.gr/sintages/limonello-to-teleio.html#ixzz25h67MpaO