Μια αυθεντικη γερμανικη συνταγη!




Τι χρειαζόμαστε:

250 g βουτυρο
250 g ζαχαρη
6 αυγα
350 g αλευρι
2 κουταλιες σουπας κακαο
1 φακελακι μπεικιν
ενα βαζο κερασια χωρις κουκουτσι σε νερο (οχι γλυκο του κουταλιου)



Για την κρεμα:
½ λιτρο γαλα
1 φακελακι κρεμα αραβοσιτου για βρασιμο(οχι στιγμης)
100 g ζαχαρη
250 g βουτυρο
4 κουταλιες σουπας χυμο λεμονιου
για το γλασσο
1 κουβερτουρα
μερικα κομματια λευκης σοκολατας



Πως το κάνουμε:

Βουτυρο και ζαχαρη, τα χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν. Χτυπαμε και τα αυγα αρκετα.
Ανακατευουμε και το αλευρι με το μπεικιν και προσθετουμε. Την μιση ζυμη την ανακατευουμε με το κακαο.
Την αλλα ζυμη την στρωνουμε σε βουτυρομενο ταψι, την σκουρα ζυμη την βαζουμε απο πανω και με ενα πηρουνι ανακατευουμε ελαφρως πανω κατω.
Μετα βαζουμε και τα κερασια και τα παταμε ελαφρως.
Ψηνουμε το γλυκο για 30 λεπτα στους 175 βαθμους και αφηνουμε να κρυωσει.

Για την κρεμα:
Για την κρεμα περνουμε 5 κουταλιες σουπας γαλα και διαλυουμε την κρεμα και την ζαχαρη. Bραζουμε το υπολοιπο γαλα και ριχνουμε την κρεμα-ζαχαρη-γαλα.
Χτυπαμε το βουτυρο και το χυμο λεμονιου και προσθετουμε σιγα σιγα την κρεμα (αφου εχει κρυωσει,πρεπει ολα τα υλικα να εχουν την ιδια θερμοκρασια). Την απλωνουμε στο κρυο πλεον γλυκο μας και την αφηνουμε να κρυωσει.

Για το γλασσο:
Λιωνουμε την κουβερτουρα και απλωνουμε στο κρυο γλυκο μας, με την λευκη σοκολατα αφου την λιωσουμε κανουμε σχεδιακια!!!

Λίγα μυστικά ακόμα
Ενα δυσκολο γλυκο με πολλες θερμιδες, αλλα απλα τελειο!!!

Διαβάστε περισότερο: Donauwelle (Το κύμα του Δούναβη) http://www.sintagespareas.gr/sintages/donauwelle-to-kima-tou-dounabi.html#ixzz26cofHqk1