Παραδοσιακή κρητική συνταγή. Μέτρια δυσκολία στην εκτέλεση (επειδή ζυμώνεις και ανοίγεις το φύλλο μόνος σου).





Τι χρειαζόμαστε:

1 1/2 kg κολοκύθα κομμένη σε κύβους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 kg φέτα
2-3 αυγά





Ζύμη:
1 ποτήρι λάδι
2 αυγά
1 κ.τσαγιού αλάτι
1/2 ποτήρι γάλα
1 κουτ. τσαγιού μπεϊκιν πάουντερ
αλεύρι όσο είναι αρκετό για να γίνει μαλακή ζύμη


Πως το κάνουμε:

Σωτάρουμε την κολοκύθα με το κρεμμύδι έως ώτου γίνει χυλός. Τη στραγγίζουμε και προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα τριμμένη και τα αυγά χτυπημένα.
Ετοιμάζουμε μαλακή ζύμη με τα παραπάνω υλικά και ανοίγουμε δύο φύλλα. Στρώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.



Λίγα μυστικά ακόμα


Τολμίστε την, δε θα σας απογοητεύσει. Ειναι πολύ ευχάριστη η διαδικασία να ζυμώνεις και να ανοίγεις φύλλο!



Διαβάστε περισότερο: Αλμυρή γλυκοκολοκυθόπιτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/almiri-glikokolokithopita.html#ixzz25rBJQBJu