Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μπεκρή μεζέ





Τι χρειαζόμαστε:

500 γρ.χοιρινό σε κομματάκια μπουκιάς
1 κουταλιά μουστάρδα
1/4 κούπας λάδι
1 κρεμμυδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα κόκκινο κρασί (ξηρό)
1 κούπα χυμό ντομάτας
κοκκινο πιπερι καυτερο
αλάτι, πιπέρι

Πως το κάνουμε:

Ανακατεύω το χοιρινό με την μουστάρδα ώστε να πάει παντού.
Σε ένα τηγάνι βάζω το λάδι και σωτάρω το κρέας.
Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στην συνέχεια ρίχνω το κρασί λίγο λίγο ώστε να εξατμίζεται.
Μόλις τελειώσει το κρασί βάζω τα υπόλοιπα υλικά και βράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά βάζω αρκετό πιπέρι κόκκινο ώστε να είναι πικάντικο. Προαιρειτικά μπορείτε να βάλετε και μανιτάρια. Συνοδεύεται με πιλάφι αλλά και σκέτο είναι τέλειο. Ψωμί να έχεις να βουτάς στην σάλτσα. Καλή όρεξη!!

Διαβάστε περισότερο: Μπεκρή μεζέ 2 http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpekri-meze-2.html#ixzz27m79ZioY



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...