Κατάφερε ένας Λετονός μετανάστης να ανακαλύψει τα μυστικά για την κατασκευή των πυραμίδων και της αιώρησης;




Η περίφημη πύλη στο Κοραλλένιο Κάστρο
Το Κοραλλένιο Κάστρο, στο Homestead της Florida, είναι μια από τις πιο καταπληκτικές κατασκευές που έχουνε ποτέ φτιαχτεί. Με όρους κατορθώματος, συγκρίνεται με το Stonehenge, τους αρχαίους ελληνικούς ναούς, ακόμα και με τις μεγάλες πυραμίδες της Αιγύπτου. Είναι καταπληκτικό, κάποιοι το χαρακτηρίζουν ακόμα και ως θαύμα, λόγω του ότι λατομήθηκε, σχεδιάστηκε, μεταφέρθηκε και κατασκευάστηκε από έναν και μόνο άντρα: τον Edward Leedskalnin, έναν λετονό μετανάστη που το ύψος του δεν ξεπερνάει το ενάμιση μέτρο και το βάρος του τα 45 κιλά.
Πολλοί άνθρωποι έχτισαν με τα ίδια τους τα χέρια το σπίτι τους, αλλά η επιλογή του Leedskalnin στα υλικά που χρησιμοποίησε για να φτιάξει το κάστρο του είναι αυτό που καθιστά το εγχείρημά του τόσο απίστευτο. Χρησιμοποίησε τεράστιους ογκόλιθους από κοραλλιογενή βράχο, κάποιοι από αυτούς ζύγιζαν περίπου 30 τόνους και με κάποιον μυστηριώδη τρόπο κατάφερε να τους μετακινήσει και να τους τοποθετήσει χωρίς να χρησιμοποιήσει καν τη σύγχρονη τεχνολογία. Κι εκεί βρίσκεται το μυστήριο: Πως το έκανε;
Εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκαν 1000 τόνοι από κοραλλιογενή βράχο για να χτιστούν οι τοίχοι και οι πύργοι και ακόμα 100 τόνοι από τον βράχο αυτόν σκαλίστηκαν σε έπιπλα και αντικείμενα τέχνης:

Ο τοίχος που περιστοιχίζει το κοραλλένιο κάστρο υψώνεται στα δυόμισι περίπου μέτρα και αποτελείται από μεγάλους ογκόλιθους που ο καθένας ζυγίζει αρκετούς τόνους.
Τεράστιοι βράχοι σε σχήμα μηνίσκου είναι τοποθετημένοι σε ψηλούς τοίχους που φτάνουν σε ύψος τα 6 μέτρα.
Μια πύλη με βάρος 9 τόνων βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του εξωτερικού τοίχου και μπορεί να ανοίξει με μια μικρή ώθηση από το δάχτυλο ενός μικρού παιδιού.
Ο μεγαλύτερος βράχος του κτίσματος εκτιμάται ότι ζυγίζει 35 τόνους.
Κάποιοι ογκόλιθοι έχουν διπλάσιο βάρος από αυτό που έχουν οι μεγαλύτεροι ογκόλιθοι της μεγάλης πυραμίδας στη Γκίζα.
Ένας οβελίσκος που κατασκεύασε ζυγίζει 28 τόνους.
Εργαζόμενος μόνος του στη Florida, ο Leedskalnin κατασκεύασε μέσα σε 20 χρόνια (από το 1920 μέχρι το 1940) το οικοδόμημα που ονόμασε αρχικά 'Πάρκο με την Πέτρινη Πύλη' (Rock Gate Park). Σύμφωνα με την ιστορία που κυκλοφορεί για την κατασκευή του κάστρου, ο Leedskalnin έφτιαξε το κτίσμα όταν τον παράτησε η αρραβωνιαστικιά του, η οποία επρόκειτο να τον παντρευτεί αλλά άλλαξε γνώμη γιατί ήταν πολύ μεγάλος γι' αυτήν και πολύ φτωχός. Αφού περιπλανήθηκε για αρκετά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, ο Leedskalnin κατέληξε στη Florida για λόγους υγείας. Είχε διαγνωσθεί πως έπασχε από φυματίωση. Ξεκίνησε να κατασκευάζει το κοραλλένιο σπίτι του το 1920. Μετά, το 1936, όταν το σχέδιο για έναν νέο οικισμό απείλησε την ιδιωτικότητά του, αποφάσισε να μεταφέρει το οικοδόμημα 10 μίλια μακρύτερα στο Homestead, όπου και το ολοκλήρωσε και βρίσκεται μέχρι σήμερα προσελκύοντας τουρίστες απ' όλον τον κόσμο.
Το πως κατάφερε να φέρει σε πέρας αυτό το κατόρθωμα της μηχανικής έχει παραμείνει ένα μυστήριο εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα περισσότερο λόγω του γεγονότος ότι κανένας δεν κατάφερε να τον δει πως το έκανε. Όντας μυστικοπαθής άνθρωπος, ο Leedskalnin εργαζόταν συχνά τις νύχτες με το φως ενός φαναριού. Έτσι, δεν υπάρχουν αξιόπιστοι μάρτυρες για να περιγράψουν πως ο μικρόσωμος και εύθραυστος άντρας μπόρεσε να μετακινήσει τους τεράστιους πέτρινους όγκους. Ακόμα και όταν μετακίνησε ολόκληρο το οικοδόμημα στο Homestead, οι άνθρωποι της γειτονικής περιοχής είδαν τους κοραλλένιους βράχους να μεταφέρονται με ένα δανεισμένο φορτηγό, αλλά κανείς δεν ξέρει πως ο Leedskalnin τους ανέβασε και τους κατέβασε από το όχημα.
Πλήθος από περίεργες ιστορίες έχουν ειπωθεί και έχουν προταθεί εκκεντρικές θεωρίες για να εξηγήσουν το μυστήριο της κατασκευής του Κοραλλένιου Κάστρου. Και καθώς δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας για να τις διαψεύσει, είναι όλες διαθέσιμες για εξέταση.




Οι θεωρίες
Μια ιστορία λέει ότι κάποιοι περίεργοι γείτονες κατάφεραν να δουν πως ο Leedskalnin μετακίνησε τις πέτρες. Λένε ότι ακούμπησε τα χέρια του στην πέτρα που ήθελε να σηκώσει και άρχισε να τραγουδάει. Με κάποιον περίεργο τρόπο αυτό έκανε τις τεράστιες πέτρες να ανυψωθούν.
Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό Fate, "κάποιοι έφηβοι που τον κατασκόπευαν ισχυρίστηκαν πως τον είδαν ένα απόγευμα να 'αιωρεί κοραλλένιους ογκόλιθους στον αέρα σα να ήταν μπαλόνια με υδρογόνο', αλλά κανείς δεν τους πήρε στα σοβαρά."
Ο Frank Joseph, στο άρθρο του προαναφερόμενου περιοδικού, γράφει: "Ερευνητές της εναλλακτικής επιστήμης προτείνουν ότι ο Leedskalnin κατάφερε με κάποιον τρόπο να ανακαλύψει το μυστικό του 'κοσμικού πλέγματος', ένα αόρατο μοτίβο ενεργειακών γραμμών που περιβάλλει τη Γη και που συγκεντρώνει τα σημεία της τελλουρικής δύναμης εκεί όπου διασταυρώνονται οι γραμμές. Ήταν σε ένα τέτοιο σημείο διασταύρωσης των γραμμών της ενέργειας της Γης, εκεί που υποτίθεται πως κατάφερε να μετακινήσει τους τεράστιους ογκόλιθους χρησιμοποιώντας την αόρατη δύναμη του πλανήτη μας." Ωστόσο, αυτή η εκκεντρική θεωρία δεν εξηγεί το πώς ο Leedskalnin κατάφερε να δαμάσει την ενέργεια αυτή όταν κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει.
Ο J. Cathie, κυβερνήτης αεροπλάνων στις Διεθνείς Αερογραμμές της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε: "Σύμφωνα με μετρήσεις που έγιναν για την θέση του Κοραλλένιου Κάστρου, η τοποθέτησή του συνδέεται με γραμμές που σχετίζονται με τις αρμονικές του φωτός και της βαρύτητας. Ο τελικός έλεγχος της απόστασης μεταξύ του Κοραλλένιου Κάστρου και του Βόρειου Πόλου του πλέγματος, απέρριψε κάθε αμφιβολία αναφορικά με το γεγονός ότι η θέση του ήταν η ιδανικότερη για να μπορέσει ο Leedskalnin να σηκώσει τους τεράστιους βράχους από κοράλλι με σχετική ευκολία. Μετρήσεις από όλα τα σημαντικά σημεία έδωσαν τις γεωμετρικές αρμονίες που είναι απαραίτητες για τον χειρισμό της αντιβαρύτητας." Ο Cathy πιστεύει επίσης, ότι αυτό το ενεργειακό πλέγμα είναι υπεύθυνο για την πλειάδα θεάσεων ιπτάμενων δίσκων σε συγκεκριμένες περιοχές.
Σε ένα άρθρο με τίτλο 'Το Μυστήριο του Κοραλλένιου Κάστρου' (The Coral Castle Mystery) που προέρχεται από το περιοδικό Atlantis Rising, ο συγγραφέας Christopher Dunn ισχυρίζεται: "Και εάν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως αυτό που λέμε βαρύτητα; Τι θα συνέβαινε εάν οι φυσικές δυνάμεις για τις οποίες ήδη γνωρίζουμε επαρκούν για να εξηγήσουν τα φαινόμενα που έχουμε κατηγοριοποιήσει ως βαρύτητα; Ίσως τα μέσα που χρησιμοποίησε ο Leedskalnin για να εργαστεί με την γήινη βαρυτική έλξη δεν ήταν κάτι πιο περίπλοκο από το να επινοήσει τον τρόπο με τον οποίο θα ευθυγράμμιζε τα μαγνητικά στοιχεία των κοραλλένιων βράχων του με τις μαγνητικές γραμμές για τις οποίες θεωρεί ότι βγαίνουν προς τα έξω από τη γη δημιουργώντας έναν πόλο απώθησης."
Όταν ρωτήθηκε ο ίδιος για το πώς έφτασε στο κατόρθωμά του ο Leedskalnin απάντησε απλά ότι κατανοούσε τους νόμους του βάρους και της μηχανικής των μοχλών. Αναφέρεται ότι δήλωσε, "Ανακάλυψα τα μυστικά των πυραμίδων. Βρήκα το πώς οι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι κατασκευαστές του Περού, του Γιουκατάν και της Ασίας, με τη χρήση μονάχα πρωτόγονων εργαλείων, σήκωσαν και τοποθέτησαν τεράστιους ογκόλιθους που ζύγιζαν πολλούς τόνους."
Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα 'paranormal.about.com' με τίτλο 'Το αίνιγμα του Κοραλλένιου Κάστρου', "Ο Edward Leedskalnin διαφωνούσε κατηγορηματικά με τη μοντέρνα επιστήμη και ισχυριζόταν ότι οι επιστήμονες ήταν λάθος, ενώ η ' φύση είναι απλή'. Πίστευε πως η ύλη αποτελείται από ξεχωριστούς μαγνήτες και πως η κίνηση αυτών των μαγνητών μέσα στην ύλη και μέσα στον χώρο προκαλεί μετρήσιμα φαινόμενα, τον μαγνητισμό και τον ηλεκτρισμό. Αυτές οι έννοιες 'περιλάμβαναν τη σχέση της Γης με ουράνιες ευθυγραμμίσεις.' Ισχυρίστηκε πως είχε δει χάντρες από φως που πίστευε πως ήταν η φυσική παρουσία του μαγνητισμού της φύσης και της δύναμης της ζωής, ή αυτό που σήμερα ονομάζουμε ως ενέργεια Chi."Ο Edward Leedskalnin έγραψε διάφορα φυλλάδια που τα πουλούσε σε τουρίστες καθώς θαύμαζαν την κατασκευή του. Ένα από αυτά, με το όνομα 'Μαγνητικό Ρεύμα' (Magnetic Current) μπορεί να το διαβάσει κανείς στο Διαδίκτυο (στο link πιο πάνω). Στο φυλλάδιο αυτό αποκαλύπτει τα αποτελέσματα πειραμάτων με μαγνήτες που έκανε για δύο χρόνια. Ίσως να αποκαλύπτει τα μυστικά της ανύψωσης όταν γράφει:

Ο πραγματικός μαγνήτης είναι η ουσία που κυκλοφορεί μέσα στο μέταλλο. Κάθε σωματίδιο στην ουσία αυτή είναι ένας ξεχωριστός μαγνήτης από μόνος του, και ο Βόρειος και ο Νότιος Πόλος είναι ξεχωριστοί μαγνήτες. Είναι τόσο μικροί που μπορούν να διαπεράσουν οτιδήποτε. Στην πραγματικότητα μπορούν ευκολότερα να περάσουν μέσα από το μέταλλο απ' όσο μπορούν να περάσουν μέσα από τον αέρα. Βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, με αντίθετη κατεύθυνση μεταξύ τους και εάν οδηγηθούν στα σωστά κανάλια παρέχουν αέναη ισχύ.Προσπάθησε ο Leedskalnin να παραπλανήσει τον κόσμο όταν αναφέρθηκε στον μαγνητισμό και τον ηλεκτρισμό, επιχειρώντας να εμφανίσει το κατόρθωμά του πιο μυστικό και μυστηριώδες από ότι ήταν στην πραγματικότητα; Κατάφερε μερικώς να βρει έναν πολύ έξυπνο τρόπο για να χειριστεί τις τεράστιες πέτρες με μοχλούς και τροχαλίες; Ίσως ποτέ να μη μάθουμε την απάντηση. Ο Leedskalnin πήρε τα μυστικά μαζί του στον τάφο του το 1951, μυστικά που περιμένουν να ανακαλυφθούν και πάλι.
Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: ESOTERICA.gr
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2012/09/blog-post_13.html