Ένα έχω να πω: Κάντε διπλή δόση γιατί εξαφανίζονται μόλις βγουν από το φούρνο!!







Τι χρειαζόμαστε:

150 γρ. νερό ζεστό
1/2 φακελάκι μαγιά
200 γρ. αλεύρι (εγώ βάζω ασπρό και ολικής άλεσης, μισό μισό)
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι χοντρό



Φτιάχνει


περίπου 7-8 κομμάτια


Πως το κάνουμε:

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.
Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε λίγο να ανέβει η ζύμη και μέτα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
Αλείφουμε καλά με το αυγό και πασπαλίζουμε με όσο αλάτι θέλουμε, ανάλογα το πόσο αλμυρά θέλουμε να βγουν τα μπρέτσελ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.



Λίγα μυστικά ακόμα


Η συνταγή αυτή προέρχεται από το blog "Γλυκό από σπίτι" με κάποιες αλλαγές.


Μη σας τρομάξει αν βγουν σκληρά από έξω, αρκεί να ειναί μαλακά μέσα. Καλή επιτυχία!



Διαβάστε περισότερο: Μπρέτσελ πεντανόστιμα http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpretsel-pentanostima.html#ixzz26jDg2bQh