ΠεριγραφήΈνα εύκολο και δροσερό γλυκάκι, που τρώγεται ευχάριστα, ειδικά όταν κάνει ζέστη...


Τι χρειαζόμαστε:

1 φάκελος φρουί ζελέ με γεύση ανανά
2 φλυτζάνια γάλα
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
κομμάτια ανανά
150 γρ. μπισκότα ολικής αλέσεως
2 φακέλους κουβερτούρα σε σταγόνες ή κουβερτούρα σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια


Σερβίρει
4 άτομα


Πως το κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την κρέμα γάλακτος και το 1 φλυτζάνι από το γάλα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και διαλύετε το περιεχόμενο του φακέλου φρουί ζελέ. Ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει αρκετά αλλά όχι να πήξει.
Βράζετε το άλλο φλυτζάνι γάλακτος. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους 2 φακέλους με τις σταγόνες κουβερτούρας ή τα κομμάτια κουβερτούρας που κόψατε. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά.
Σε μία μακρόστενη φόρμα βάζετε την κρέμα-ζελέ ανανά και την τοποθετείτε στο ψυγείο ή για 10 λεπτά στην κατάψυξη μέχρι να πήξει. Λίγο πριν πήξει τελείως τοποθετείτε τα κομματάκια του ανανά.
Όταν πήξει τελείως το πρώτο στρώμα κρέμας, ρίχνετε προσεκτικά το μείγμα γάλακτος-κουβερτουρας. Τοποθετείστε το γλύκισμά σας στο ψυγείο.
Λίγο πριν πήξει καλά το στρώμα γάλακτος-σοκολάτας, τρίβετε τα μπισκότα και τα απλώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνεια της σοκολάτας, ώστε να "κολλήσει" ελαφρά.
Όταν πλέον πήξει καλά, αναποδογυρίζετε & ξεφορμάρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να φτιάξετε το γλύκισμα και με άλλες γεύσεις (π.χ. φρουί ζελέ φράουλα και κομμάτια φρέσκιας φράουλας/ φρουί ζελέ μπανάνα και ροδελίτσες μπανάνας/ φρουί ζελέ κεράσι και κερασάκια).

Διαβάστε περισότερο: Δίχρωμο δροσιστικό γλύκισμα http://www.sintagespareas.gr/sintages/dixromo-drosistiko-glikisma.html#ixzz22y9C7mwH