Για να καταπολεμήσετε τη ζέστη, αλλά και να ικανοποιήσετε τον ουρανίσκο σας, δοκιμάστε τη γευστική και ελαφριά σαλάτα που σας προτείνουμε. Για επιδόρπιο, ακολουθεί παγωτό με κεράσια.



Ελαφριά σαλάτα

Θα χρειαστούμε:

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
6 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε ημισέληνα
200γρ. ελιές Καλαμάτας
1/2 του φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
1/3 του φλιτζανιού φύλλα μαντζουράνας
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Ανακατώνουμε το λάδι με το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ. Αλείφουμε τις πιπεριές με το μίγμα. Bάζουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το βασιλικό και τη μαντζουράνα σ’ ένα μεγάλο μπολ.
Προθερμαίνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά κι απ’ τις δυο μεριές. Στη συνέχεια, τις αφήνουμε σ’ ένα πιάτο να κρυώσουν. Tέλος, τις προσθέτουμε στη σαλάτα μας και ανακατεύουμε ελαφρά. Μπορούμε να έχουμε ψήσει τις πιπεριές μας από την προηγούμενη μέρα και να τις έχουμε διατηρημένες στο ψυγείο.

http://www.youmagazine.gr/wordpress/2012/07/summer-food/