ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

Για τη ζύμη:
150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γραμμ. αμύγδαλο, σε σκόνη
110 γραμμ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
60 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 μικρό αυγό


Για τη γέμιση
150 γραμμ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γραμμ. ζάχαρη μαύρη
150 γραμμ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο και αλεσμένο στο μπλέντερ
100 ml αυγό (περίπου 2 αυγά μεσαίου μεγέθους)
50 γραμμ. αλεύρι
15-20 δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι τους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη: Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί έως ότου γίνουν μια ομοιογενής ζύμη. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, μεταφέρουμε τη ζύμη εκεί και πλάθουμε μια μπάλα. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών για ένα τσέρκι τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 3 εκ., το οποίο τοποθετούμε επάνω στη λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στο ταψί του φούρνου μας.

Για τη γέμιση: Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το φτερό. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αυγό και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Γεμίζουμε την τάρτα έως τη μέση και καλύπτουμε την επιφάνειά της με τα δαμάσκηνα. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.


http://www.homefood.gr/food/article.asp?page=2&id=496