ΠεριγραφήΠρόκειται για ένα απλό γλυκό ψυγείου, με μπισκότα και κρέμα, αλλά από πάνω έχει πορτοκαλάδα.





Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο άνθος αραβοσίτου γιώτης το μεγάλο (εκείνο που βράζει)
3 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ




Πως το κάνουμε:

Σε ένα τάπερ ή πιρεξ, βάζω μία στρώση πτι μπερ αφού τα έχω βουτήξει λίγο στο γάλα.
Σε κατσαρολάκι βάζω τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης + 1 ποτήρι ζάχαρη + 3 ποτήρια γάλα και το βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
Ρίχνω το μίγμα πάνω στα πτι-μπερ & βάζω άλλη μία στρώση μπισκότα.
Σε κατσαρολάκι βάζω την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Τα βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και το ρίχνω πάνω από τα μπισκότα.
Αφού κρυώσει το γλυκό το τοποθετώ στο ψυγείο.Καλή όρεξη!!

Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκό αυτό μας το είχε φτιάξει η μητέρα ενός φίλου από το Βόλο και το είχαμε λατρέψει. Αρχικά από την εμφάνιση δείχνει ότι είναι το κλασικό γλυκό με το ζελέ από πάνω, αλλά η γεύση δεν έχει καμία σχέση!!

Διαβάστε περισότερο: Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα http://www.sintagespareas.gr/sintages/gliko-psigeiou-me-portokalada.html#ixzz23JLJ1jK7