Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

H "EIKONIKH" ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ WALL STREET ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει καταφέρει, μέχρι σήμερα, να δανειστεί περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια, από τους ομοσπονδιακούς λογαριασμούς συνταξιοδότησης. Εκτός αν υπάρχει ψηφοφορία για την επέκταση του χρέους, σε μετρητά, πριν τις 2 Αυγούστου, όταν και η κυβέρνηση πιθανότατα θα έχει δανειστεί περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το χρέος.

Τα τριμηνιαία έντοκα γραμμάτια αποδίδουν, αυτή τη στιγμή, 0%. Το ερώτημα, που τίθεται, είναι πώς τα κεφάλαια θα εκπληρώσουν την υποχρέωσή του υπουργείου Οικονομικών για το συνταξιοδοτικό ταμείο. Τι θα συμβεί αν στις 2 Αυγούστου, δεν περάσει ο νόμος; Μήπως αυτό να συνεχιστεί για πάντα;
Η τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά την κατάσταση της ανάκαμψης, στις ΗΠΑ, έχει μετατραπεί από επισφαλής σε μελαγχολική. Η Fed και οι ελεγκτές της, οι ιδιοκτήτες τραπεζών ,μέλη της Fed, γνωρίζουν πως η παρούσα προσέγγιση δεν λειτουργεί και δεν είναι μόνο θέμα χρόνου, ως αποτέλεσμα των πολιτικών της, όταν θα χρειαστούν περισσότερα κίνητρα, τα οποία, με τη σειρά τους, οδηγούν σε περισσότερο πληθωρισμό.
Λόγω της τρέχουσας κατάστασης των πραγμάτων, ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, έκανε τηλεοπτική εμφάνιση, μετά από πολύ καιρό.

Η παρουσία του, δεν θα έπρεπε να αποτελέσει έκπληξη, καθώς όλο και περισσότεροι παρατηρητές βλέπουν ότι οι δύο ποσοτικές διευκολύνσεις δεν λειτούργησαν. Κοστίζουν τουλάχιστον 36 δισεκατομμύρια δολάρια, στα ταμεία, και το μόνο που γίνεται είναι η παράταση στην αγωνία.

Η άλλη πλευρά είναι η πολιτική, η οποία έχει προκαλέσει υψηλότερο πληθωρισμό. Τι άλλο μπορεί να προσμένει κανείς, όταν τα ελλείμματα είναι τόσο μεγάλα και η Fed πρέπει να αγοράσει 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατικά ομόλογα. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του χρέους, χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή διαρκή πολέμο και... διαρκούς ειρήνης. Κατά τη διαδικασία αυτή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει παρακάμψει το Σύνταγμα, γι' αυτό και καταστέλει σκόπιμα τις ελευθερίες των Αμερικανών πολιτών.

Δεν υπάρχει, πλέον, διάκριση των εξουσιών, αλλά μια εικονική δικτατορία, η οποία πρωθείται και πληρώνεται από τη Wall Street και τις τράπεζες.


http://www.liako.gr/conspiracy/money-universal/715-wall-street-banks.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...