Στις 13 Σεπτεμβρίου 1997, στο συνδρομητικό τηλεοπτικό δίκτυο ΤΝΤ παρουσιάστηκε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα μυστικά αρχεία της KGB για τα UFO» (The Secret KGB UFO Files).



Είχε διάρκεια 90 λεπτών, η παραγωγή του έγινε από την Associated Television International (ATI) και η παρουσίαση της από τον γνωστό ηθοποιό Roger Moore. Η εκπομπή περιελάμβανε συνεντεύξεις αρκετών γνωστών Αμερικανών ερευνητών UFO και κινηματογραφικά φιλμ με UFO που είχαν τραβηχτεί στη Ρωσία. Τα τρία πρώτα φιλμ ήταν από τις κάμερες μαχητικών αεροσκαφών MIG κατά την διάρκεια αποστολής αναγνώρισης και αναχαίτισης UFO.



Τα τρία αυτά φιλμ παρουσιάστηκαν με τον τίτλο «Αποχαρακτηρισμένο Σοβιετικό Κυβερνητικό Υλικό» (Declassified Soviet Government Material), και ο Roger Moore σχολίασε ότι είχαν αποκτηθεί με τη μεσολάβηση μιας ομάδας Ρώσων ερευνητών των UFO. Σε αυτά παρουσιάζονταν δυο σκούρα σφαιροειδή αντικείμενα να διατρέχουν τον ουρανό και να χάνονται στον ορίζοντα, καθώς και ένα κυλινδρικό αντικείμενο. Όλα κινούντο με απίστευτη ταχύτητα. Αυτά όμως ήταν μόνο η εισαγωγή.


Το κύριο μέρος του προγράμματος ήταν δυο άλλα φιλμ που παρουσιάστηκαν με τον τίτλο «Operetion Sverdlovsk Midget». Στο πρώτο παρουσιάζονταν οι προσπάθειες περισυλλογής ενός UFO που είχε πέσει στην περιοχή του Sverdlovsk! Στο δεύτερο παρουσιαζόταν η νεκροψία στο πτώμα ενός εξωγήινου που είχε βρεθεί μέσα στο UFO! Και τα δυο φιλμ σχολιάζονταν κυρίως, από τον Ρώσο ερευνητή των UFO, Verniamin G. Vereschagin, που ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό της Δύσης.


Σύμφωνα με τον Vereschagin, στις 27 Νοεμβρίου του 1968, πολλοί κάτοικοι του Sverdlovsk στην περιοχή της Κεντρικής Ρωσίας, είδαν UFO πάνω από την πόλη τους και μετά από λίγο άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη. Το γεγονός αυτό παρουσιάστηκε και σε μια από τις εφημερίδες της περιοχής χωρίς όμως να κατονομάζεται αυτή. Λίγο αργότερα, την άνοιξη του 1969, αγρότες της περιοχής βρήκαν μερικά περίεργα συντρίμμια και ειδοποίησαν την KGB.


Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από δυνάμεις του Ρωσικού Στρατού και άρχισε ο έλεγχος της. Όταν εντοπίστηκε μέσα στο δάσος το UFO που είχε πέσει, ένας καμεραμάν της KGB κινηματογράφησε την περιοχή της πτώσης και τις δραστηριότητες των στρατιωτών γύρω από αυτό.





Ο ίδιος στη συνέχεια, τράβηξε το δεύτερο φιλμ από τη νεκροψία του εξωγήινου που βρέθηκε μέσα στο πεσμένο UFO. Σε μια πρώτη προσέγγιση, και τα δυο αυτά φιλμ μοιάζουν να είναι αυθεντικά. Είναι έγχρωμο φιλμ των 16mm με στοιχεία που δείχνουν να έχουν τραβηχτεί μέσα στο 1968 ή στο 1969. Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ δεν δίνουν πολλά στοιχεία για το πώς βρέθηκαν στα χέρια τους αυτά τα δυο κινηματογραφικά φιλμ. Δηλώνουν μόνο ότι το αγόρασαν παράνομα στην μαύρη αγορά για 10.000 δολάρια από ανθρώπους της ρώσικης μαφίας, μαζί με κάποια ακόμα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την γνησιότητα τους.


Διατυπώθηκαν όμως κάποια στοιχεία που δημιουργούν αμφιβολίες για την αλήθεια της όλης υπόθεσης, αλλά η πραγματικότητα φαίνεται να είναι ότι και τα δυο φιλμ είναι αυθεντικά και όχι κατασκευασμένα. Στο φιλμ από την περιοχή της συντριβής του UFO υπάρχουν αρκετά στοιχεία που στηρίζουν την αυθεντικότητα του. Για παράδειγμα στο φιλμ υπάρχει ένα φορτηγό μοντέλο ZIS151, το οποίο χρησιμοποιούσε ο σοβιετικός στρατός τις δεκαετίες του 50 κα του 60 και που σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί ένα φορτηγό αυτού του τύπου για να στηθεί το φιλμ. Ο τρόπος που κινούνται οι στρατιώτες ο συγχρονισμός της ταινίας, οι σκιές των αντικειμένων που υπάρχουν σε αυτήν και τέλος το ίδιο το UFO δεν εκθέτουν κανένα προφανές στοιχείο που να υποδηλώνει ότι η ταινία φτιάχτηκε σε μια προσπάθεια εξαπάτησης του κοινού. Αντίστοιχα στοιχεία αυθεντικότητας υπάρχουν και στο φιλμ της νεκροψίας.


Με βάση στοιχεία από αυτό, οι παραγωγοί προσδιόρισαν τις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Ινστιτούτου της Μόσχας ως το μέρος που έγινε η νεκροψία στο πτώμα του όντος.










Η νεκροψία γίνεται από τρείς άντρες ηλικίας περίπου 30 ετών παρουσία μιας γυναίκας σε απόσταση που κρατάει σημειώσεις για τις παρατηρήσεις τους. Πρόκειται για τηνO.A. Pshonikina που εργαζόταν στην KGB ως στενογράφος την εποχή που τραβήχτηκε το φιλμ.








Τα τρία πιστοποιητικά θανάτου
Σχετικά με τους τρεις γιατρούς πρόκειται για τους Kamyshoy,Savitsky και Gordeenko. Επίσημα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι και οι τρεις επιστήμονες που έκαναν την νεκροψία και ήρθαν σε επαφή με το πτώμα του εξωγήινου πέθαναν από εγκεφαλική αιμορραγία σε διάστημα μιας εβδομάδας μετά από την νεκροψία. Τα πιστοποιητικά θανάτου που έχουν εντοπιστεί έχουν όλα την ίδια ημερομηνία θανάτου! 24 Μαρτίου 1969. Τα έγγραφα αυτά θεωρείται ότι είναι πολύ δύσκολο να πλαστογραφηθούν αφού τυπώθηκαν στο τυπογραφείο όπου γινόταν η εκτύπωση και των σοβιετικών χαρτονομισμάτων.















ΠΗΓΗ: http://afipnisoy.blogspot.com/2012/06/t-roswell.html#ixzz1wXqydiW6