Το πλοίο "Queen Mary" ήταν ένα κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας που αποσύρθηκε το 1967 και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο Long Beach της Καλιφόρνια. Από τότε μέχρι σήμερα το Queen Mary συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο, αφού οι μαρτυρίες για φαντάσματα στους χώρους του, είναι χιλιάδες!


Το πλοίο λειτουργεί σήμερα ως ξενοδοχείο αλλά και τουριστική ατραξιόν, αποφέροντας μεγάλα κέρδη στην περιοχή. Επισκέπτες υποστηρίζουν πως έχουν δει το φάντασμα μιας "κυρίας στα λευκά" ή ότι φαντάσματα παιδιών στοιχειώνουν την πισίνα του πλοίου με πιο γνωστό το πνεύμα της Jackie, ενός νεαρού κοριτσιού που έσπασε το λαιμό της καθώς έκανε βουτιά στην πισίνα.

Η ιστορία του "στοιχειωμένου" πλοίου!
Το Queen Mary ναυπηγήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1934 και ξεπερνούσε σε μέγεθος και πολυτέλεια ακόμη και τον Τιτανικό. Κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου μετέφερε στρατεύματα επικηρυγμένο από τον ίδιο τον Χίτλερ. Βρισκόταν στα ανοιχτά της Σκωτίας όταν στην προσπάθειά του να αποφύγει μία τορπίλη, έπεσε πάνω στο 70 τόννων πολεμικό CURACOA που το συνόδευε, διαλύοντας το.

Ο κυβερνήτης του Queen Mary πιστός στις εντολές που είχε να μην σταματήσει για κανέναν λόγο την πορεία του, εγκατέλειψε το πλήρωμα του CURACOA αβοήθητο και δεν διέσωσε κανέναν ναυαγό. Από τότε μέχρι και σήμερα ακούγονται οι φωνές και χτυπήματα στο μπροστινό μέρος του πλοίου που λέγεται ότι τα προκαλούν οι άτυχοι ναυτικοί του CURACOA!

Τα φαντάσματα του Queen Mary!
Στο σαλόνι του πλοίου εμφανίζεται μια γυναίκα με λευκό φόρεμα ενώ στην πρώτη θέση εμφανίζεται ένας άντρας ντυμένος με ρούχα από την δεκαετία του '30. Μαρτυρίες λένε πως σε μια από τις αποθήκες του πλοίου εμφανίζεται το φάντασμα ενός παιδιού που παίζει στην πισίνα της τουριστικής θέσης! Η καμπίνα Β340 είναι πλέον κλειδωμένη και κανείς δεν μπορεί να την επισκεφτεί αφού οι περίεργοι θόρυβοι που ακούγονται από μέσα, τρομάζουν ακόμη και το προσωπικό του ξενοδοχείου!

Υπάρχουν ακόμη μαρτυρίες για το φάντασμα ενός ναύτη που κυκλοφορεί φορώντας την μπλε στολή του. Στην κουζίνα ακούγονται οι φωνές του μάγειρα που βρήκε φριχτό θάνατο από βασανιστήρια!

Η περισσότερο στοιχειωμένη περιοχή του πλοίου είναι το μηχανοστάσιο όπου ένας 17χρονος ναύτης παγιδεύτηκε ενώ προσπαθούσε να αποφύγει μια φωτιά. Έχουν ακουστεί από πολλούς ανθρώπους χτυπήματα και κρότοι στις σωλήνες γύρω από την πόρτα.

Επισκέπτες λένε επίσης πως έχουν δει το φάντασμα μιας "κυρίας στα λευκά". Φαντάσματα παιδιών στοιχειώνουν την πισίνα του πλοίου με πιο γνωστό το πνεύμα της Jackie, ενός νεαρού κοριτσιού που έσπασε το λαιμό της καθώς έκανε βουτιά στην πισίνα. Μέντιουμ και "κυνηγοί φαντασμάτων" που ερευνούν κατά καιρούς το πλοίο υποστηρίζουν πως ακούν το μικρό κορίτσι να φωνάζει σπαραχτικά την μητέρα του και να ζητάει την αγαπημένη κούκλα της.

Το φάντασμα της μικρής Jackie.
Η μικρή Jacqueline ή Jackie όπως την φωνάζαν οι δικοί της, ήταν 9 ετών όταν επιβιβάστηκε στο πλοίο μαζί με την οικογένειά της για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Μια λάθος βουτιά στην πισίνα έγινε αιτία να χτυπήσει το κεφάλι της στα τοιχώματα και να βρει φριχτό θάνατο η Jackie. Από τότε το φάντασμα του μικρού κοριτσιού κυκλοφορεί στο κατάστρωμα της δεύτερης θέσης φωνάζοντας σπαραχτικά την μαμά της.

Πριν από χρόνια ένα μέντιουμ κατέγραψε με EVP μια συνομιλία με την Jackie, έτσι τουλάχιστον υποστήριξε το διάμεσο. Σε αυτήν ακούγεται η μικρούλα να ζητάει την αγαπημένη της κούκλα για να μην νιώθει μοναξιά πάνω στο πλοίο!

Ο ναύτης που ουρλιάζει!
O John Pedder ήταν ναύτης του πλοίου και σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 18 ετών όταν τον χτύπησε η πόρτα νούμερο 13. Το φάντασμά του εμφανίζεται γύρω από την περιοχή αυτή ενώ συχνά ακούγονται τα ουρλιαχτά πόνου, από την σφοδρή πτώση της πόρτας πάνω του!

Το πνεύμα του μάγειρα που βασανίστηκε!
Στην κουζίνα του Queen Mary, ένας από τους μάγειρες δολοφονήθηκε απο στρατιώτες κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο -οπότε το πλοίο ήταν επιταγμένο- γιατί δεν τους άρεσε το φαγητό! Οι αδίστακτοι άντρες του έκοψαν το κεφάλι και το έψησαν στον φούρνο! Οι φωνές του ακούγονται μέχρι σήμερα στους χώρους των μαγειρείων!

Ο παιδοκτόνος της καμπίνας B 340...
Τον Απρίλιο του 1937 ένας ψυχικά διαταραγμένος επιβάτης απομονώθηκε στην καμπίνα B340, όταν η μικρή του κόρη αποκάλυψε πως την παρενοχλούσε! Το δωμάτιο αυτό επειδή ήταν πολύ μικρό και ανήλιαγο, το χρησιμοποιούσε συχνά ο καπετάνιος για να κλειδώνει ανθρώπους που δημιουργούσαν προβλήματα, έκλεβαν, ήταν λαθρεπιβάτες κλπ. Ο ψυχασθενής όταν νύχτωσε άρχισε να χτυπάει κλαίγοντας την πόρτα και να ικετεύει για συγχώρεση.

Εκλιπαρούσε να δει την οικογένειά του και να ζητήσει συγγνώμη από την γυναίκα του και την 5χρονη κόρη του. Όταν οι συγγενείς του έκαναν το λάθος να τον πιστέψουν και ξεκλείδωσαν την πόρτα της καμπίνας, εκείνος άρπαξε το κοριτσάκι και το σκότωσε σπάζοντας του με λύσσα τον λαιμό.

Η καμπίνα Β340, σήμερα παραμένει κλειδωμένη και κανείς δεν μπορεί να την επισκεφτεί αφού πολλές νύχτες ακούγονται θόρυβοι και κραυγές που κάνουν και τους πιο άπιστους να τρομάζουν!

Οι ναύτες που πνίγηκαν αβοήθητοι!
Τον Ιούνιο του 1937, το Queen Mary έπεσε από λάθος μανούβρα πάνω στο μικρότερο πλοίο Curacoa που το συνόδευε με αποτέλεσμα το δεύτερο να υποστεί τεράστιες καταστροφές. Ο καπετάνιος του Queen Mary, ακολουθώντας τις εντολές των ανωτέρων του, δεν σταμάτησε για να βοηθήσει το πλήρωμα του Curacoa. 338 πέθαναν αβοήθητοι και από τότε οι κραυγές και τα χτυπήματά τους στοιχειώνουν το μπροστινό μέρος του πλοίου, εκεί ακριβώς που είχε γίνει η σύγκρουση!

Πηγή 3otiko.blogspot.com
http://otikineitai.blogspot.gr/2011/08/queen-mary.html